OneCNCXR3 11,08

Innehållet i Update 11,0 8

Detta gäller endast OneCNCXR3 Lathe Professional och OneCNCXR3 svarv Express

Ändringar gjordes för att de lagt Mill Turn moduler CY och B för att möjliggöra funktionerna i G17 och eller G19 för Y-och B-axel. För att förenkla inlägg om en ny inställning har inkluderats i fliken Multi Axis i inlägget.

Läs mer ...

OneCNCXR3 11,02

OM DU HAR OneCNCXR3 NETWORK VERSION INSTALLERA INTE V11.02 UPPDATERING OM INTE DU HAR EN NY CDKEY för servern och ett nytt serienummer FÖR SERVER
_______

Wenn SIE MIT einer OneCNCXR3 NETZWERKVERSION ARBEITEN, INSTALLIEREN SIE V11.02 NICHT bevor SIE EIN NEUES Passwort FÜR DEN SERVER ANGEFORDERT HABEN

Servern och följetonger gäller endast serverprogramvaran och inte på produktens programvara eller produkt serier.

Innehållet i Update 11.02

New OneCNC Server Version 2,02
Den OneCNC hade varit re-utvecklade för att ge mer licensiering flexibilitet och hantera framtida versioner. Det är en fråga där den nya serverprogramvaran kräver nya serier och en ny cdkey för installation. Detta påverkar bara OneCNCXR3 Network-användare och endast version 11.02 och senare.

Simulering / Rest
Alla fräs-och svarv versioner har haft nytta av vår omfattande optimering av vår Simulering / Rest funktionalitet. Dessa har gynnat både hastighetsökning och tolerans förfining. Vila materialet börjar nu visar från 0,15 mm ökar i gul färg då blir apelsin ända till rött och sedan djupröd.

Lathe Mill Turn
Den svarv kvarn tur Y-axel-modulen har haft viss förfining att minska stödet och förbättra programmerings konsistens. Arcs på Y-axeln är nu begränsad till R samma som bågarna för wrap cykel definieras endast som R. De flesta kontroller Fanuc vara den viktigaste accepterar endast R för wrap cykeln och vi har gjort det Y står inför samma i version 11,02

Läs mer ...

OneCNCXR3 10,98

Ny release 10.98 10 februari 2009 för alla OneCNCXR3 svarv Mill Turn versioner

Innehållet i Update

Det har skett en justering av utstationering av Wrap cykler Detta var att eliminera ett problem som skulle kunna uppstå på det första draget i Wrap-funktionen tillämpar ett Y.

Denna version uppdatering gäller endast Mill Turn och endast till Wrap Cycle.

Översikt över nya simulering och vila i OneCNCXR3 produkter

Den nya simuleringen nu inbyggd i OneCNCXR3 omfattar nu alla Fräsning och Lathe produkter.
Simuleringen har helt ny utformning från tidigare OneCNC versioner och nu utformad för att hantera alla standard 2 och 3 axliga maskiner ända fram till och med den fleraxliga och multifunktionsmaskiner.

Dessa är följande produkter som nu har denna funktionalitet helt installerat.

Dessa är de fräs produkter:
OneCNCXR3 Mill Express
OneCNCXR3 Mill Advantage
OneCNCXR3 Mill Professional
OneCNCXR3 Mill Expert
OneCNCXR3 Milling Professional och Expert 4 axelmodul
OneCNCXR3 Milling Professional och Expert 4 + 5 axelmodul

Dessa är de svarv produkter:
OneCNCXR3 Lathe Express
OneCNCXR3 Lathe Express C-axel bor verktygsmodul
OneCNCXR3 Lathe Professional
OneCNCXR3 Lathe Professional C-axel bor verktygsmodul
OneCNCXR3 Lathe Professional C + Y-axel bor verktygsmodul
OneCNCXR3 Lathe Professional C + Y + B-axel bor verktygsmodul

Simulering Funktion

Den främsta orsaken till den nya simulering och resten var att hantera Multi Axis som OneCNC inte har haft tidigare.

Nästa skäl var att ha den extra säkerheten med att jämföra den bearbetade modellen med den ursprungliga faktiska modell som OneCNC inte hade tidigare.

Simuleringen och resten att jämföra den med den ursprungliga modellen är mycket svårt att hitta i thCAD / CAM-industrin. OneCNC har alltid banat simuleringen som OneCNC gjorde redan år 2000 och 2009 som ett standardförfarande vi jämför den bearbetade modellen med den ursprungliga modellen. Denna modell förmåga är vad andra CAM leverantörer drömmer om.

Syftet med "Simulation"
Det primära syftet med simuleringen är att tillåta användaren att felkontroll sin bearbetning mot den ursprungliga modellen att bearbetnings skapades från. Simuleringen och resten är inte en ersättning för en koordinatmätningsmaskin, utan är en riktig guide till de bearbetningsprocesser för att visa användaren den bearbetade komponenten och varna användaren om den delen är felaktigt bearbetad urholkad eller bearbetningsfunktioner som inte utförts. För kontroll noggrannhet storlekar rekommenderas att använda simulering med geometrin visas och har geometrin tillgängliga för kritiska delar det är lätt att se på den tiden. Det är möjligt att zooma in och se med mycket god noggrannhet storlekar.

Sektionering av simulering:
Detta är nu möjligt "realtid", som kan innebära en besparing på flera timmar i undersökningen från alla vinklar, särskilt om stora komplicerade komponenter.

Snabb clearance planet rör sig:
Snabb clearance planet rör sig visas endast som en indikation på den funktionalitet och riktningen för drag. De är därför endast gått med på en direkt linje sätt. Detta är inte ett problem att i OneCNC den snabba planet clearance har observerats. Detta för att se till att spelet är inställd på att vara tydlig i någon del projektioner eller håller klämmor etc för motsvarande funktion. Anledningen till detta, som kan skilja sig från de faktiska avslut maskin flyttar beror mestadels snabba movers är helt maskin åtgärder beroende. Till exempel en G0 flytta för X0 Y0 att säga X200 Y100 OneCNC visar detta som en direkt rakt drag medan maskinen skulle kunna ha en hund ben typ flytta snarare än en rak rörelse. Detta beror på att det finns en variation i förflyttningsbeloppet av X drag jämfört med Y-drag.

Koordinater indikator i simuleringen:
Koordinater anges alltid i absolut XY eller Z, som kan vara annorlunda än för den utsända koden. I det fallet med svarv X rörelse är det alltid visas som en radie på grund igen denna indikator är inte för en del mätning men en axel indikator för att hjälpa till efterlevnaden av verkliga rörelser. Mätningar av rörelser bör åtgärder från backplot funktionen.

Noggrannhet av simuleringen:
Simuleringen är mycket exakt och för kontroll beslutit att användaren kan sätta på konstruktion geometri som han kan ha i verklig storlek geometri och du kan zooma in till en hög grad av noggrannhet för visuell kontroll. Den mellersta Standardinställningen är oftast allt som behövs för att visa simulering och hastigheten bör inte ställas över standard ot det kan bli klev på grund av PC makt beroende på vilken dator användaren har. När verktyget förflyttas genom beståndet bearbetning komponenten den bearbetade modellen är att ständigt "live" modelleras med denna nya simulering försöker därför att köra det för fort för din dator kommer inte att ge den bästa visuella resultat.

Simuleringen ger en korrekt bild av bearbetnings kusp form och höjd på de verktyg och verktygs-bana i bearbetningsprocessen och är en mycket bra guide om hur den färdiga delen kan förväntas se ut. Som nämnts tidigare för att kontrollera riktigheten av storlekar rekommenderas att använda simulering med geometrin visas och har geometrin tillgängliga för kritiska delar är det lätt att se på den tiden. Det är möjligt att zooma in och se med mycket god noggrannhet storlekar.

Stöd för verktyg och verktygshållare:
Simuleringen har stöd för alla vanliga verktyg från verktygsbiblioteket. End Mill, Ball Mill, Bull Mill, 45 graders avfasning fräsar och borrar och planfräsar är de enda som stöds verktyg för simulering vid denna tid.

Alla typer av anpassade innehavare stöds och ritningarna kan associeras till de verktyg i den sista kolumnen i verktygsbiblioteket. Simuleringen stöder inte anpassade formade verktyg eller center borrar just nu. Detta beror på att verktygsbiblioteket inte har alla anpassade storlekar för den typen av krav. Två typ diameter Center borrar simuleras på den stora diametern och platt botten för längden att indikera verktygets position och längd. Det finns för många varianter av diametrar och anpassade längder beroende på slipning etc för att stödja just nu. Vi märker också ett stort antal användare använder spotter typ borrar för detta ändå och de stöds med standardborrbibliotekskonfiguration.

Speed ​​of Simulation:
Förutsatt att datorn uppfyller föreslagna krav och reglaget är i mitten eller till vänster om att hastigheten är mycket bra med tanke på att OneCNC nu modellering bearbetningen.

T ips på att använda den nya simuleringen i OneCNCXR3

Vid användning av simulering och du vill att den ska köra turbo till slutet utan verktygs åtgärder för snabb simulering bara klicka på de två pilarna i stället för att försöka dra reglaget över.

Rest Funktion

Syftet med "Rest":
Det primära syftet med den "vila" är att detektera un bearbetade områden i en del efter maskinbearbetning.
Till exempel om den del modellen har hål som ska borras och om användaren har missat att programmera dem kommer de att vara lätta att se när du kör "vila"-funktionen. Resten jämför nu den bearbetade modellen med själva modellen som inte har gjorts tidigare. Tidigare versioner av OneCNC endast matematiskt förhållande till den förväntade storleken.

Syftet med "resten" är inte för mätning av del storlek men framförallt bara för att indikera material som fortfarande skall bearbetas eller har missat eller felaktigt bort. För kontroll av storlek rekommenderar vi att du använder endast simulering.

Noggrannhet för "Vila"
På grund av den makt tillgängligheten av den nuvarande PC och den sofistikerade del modellering tecken på väsentliga vänster startar från ca 0,5 mm som utgångs nyans av gult och fortsätter i gula nyanser tills når 1mm och sedan gradvis övergår till blir röd. Detta gäller för hela delen och omfattar alla sidor och full form vid flera axlig bearbetning.

Eftersom datorer blir mer kraftfull denna marginal kan minskas även om tester visar att denna lilla mängd är tillräckligt för att varna användaren om den har felaktigt bearbetas. Den "vila" är verkligen inte en ersättning för din mätverktyg eller din CMM maskin utan i första hand för att indikera delar kvar un bearbetade eller felaktigt bearbetad. Vi arbetar kontinuerligt med att optimera kod och tvivlar inte på sikt kommer det att finnas förbättringar i tolerans på grund av hastighetsförbättringar samt men det verkligen ändrar inte det sätt som det är tänkt att användas. För kontroll storlekar rekommenderas att använda simulering med geometrin visas och om du har geometri dras av känsliga delar är det lätt att se på den tiden.

Speed ​​of "Rest"
Resten är nu i simuleringen eftersom OneCNC nu jämföra den bearbetade modellen till den ursprungliga modellen vi måste maskinen först och sedan köra resten att göra resten jämförelsen.

Tips på att använda den nya Vila i OneCNCXR3:
När du först använda resten kommer du att se följande förklaring dialogrutan.

Den nya Vila och nu är tillgängliga i Multi Axis i stället för att begränsas till 2 eller 3 axel har ändrats från OneCNCXR2 / 3 stil för att ta bort i-noggrannheten i OneCNCXR3 eller äldre XR2 stil.

Detta orsakas ofta på grund av en kombination av färger som kan variera beroende på grafikkortet och bildskärmen och metoden för att fastställa vila. Den stora skillnaden är nu att OneCNCXR3 direkt jämföra den bearbetade modellen med den ursprungliga modellen. Detta har inte gjorts tidigare.

Tidigare "Vila"
Till exempel finns det ett prov i prover katalog som också var där i förra OneCNCXR3 och om du kör vila på det och även om det är fullt maskinbearbetade det visar variationer om du använder färgguiden på .35 upp till 1,4 mm, som ofta orsakade förvirring med användarna. Även om det har alltid bara varit en guide snarare än ett mätverktyg ofta användarna måste dubbelkolla.

Färgskalan var inte heller lämplig och vi ville att eliminera de problem för de med färg syn brister.

I den nya resten börjar at.5mm nyanser av gult få större tills det är nyanser av rött på 1 mm eller motsvarande i tum. Omfattande tester visade att bara två färger och nyanser av dessa visade sig tvivla bortom den bästa kombinationen.

Den nya simulering och sedan vila eftersom dess helt maskinbearbetade det visar allt grått och inga nyanser av gult eller rött. Detta eliminerar förvirring och användaren vet att inte bearbetningsfunktioner saknas och det finns inga urgröpningar eller delar felaktigt borttagna.

Om den del som inte har bearbetats till storlek färgen kommer att visa början på 0,5 mm som denna nästa bild.

Den tidigare resten var så här och en labyrint av färger orsakade viss förvirring för vissa användare.